Ingyenes élő közös online meditáció (MINDEN SZERDÁN)

2023. december 13. 18:15 - 19:00

Élőben vezetett csoportos meditáció Zoomon Krajcsó Nellivel és a SlowTime mindfulness tanáraival.

 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 

Időpontok

Minden szerdán 18:00-18:50 között találkozunk.

Utolsó meditáció 2023-ban: december 13.

 

Helyszín

Zoom, online 

A Zoom linket a belépéshez szükséges jelszóval a jelentkezés leadását visszaigazoló e-mailben fogod megtalálni.

 

Mi történik az alkalmakon?

  • Megérkezés (az alkalmak elején pár percet várunk arra, hogy mindenki megérkezzen)
  • Előzetes rövid beszélgetés az alkalom témájáról. Mindig együtt döntjük el, mi lesz a meditáció.  
  • Meditáció (kb. 25-30 perc)
  • Megosztás

 

A gyakorlásról

A program a mindfulness alapú tréningek szellemében van vezetve, azaz ítélkezésmentes és elfogadó légkört próbálunk biztosítani a gyakorláshoz és a megosztáshoz. Nincs felszólítás, tehát nem kötelező beszélni se a meditáció előtt, se utána. A meditációk fekvésben, ülve vagy mozgás közben történnek, SlowTime tanárunk vezetésével.

A mindfulness tudatos vagy éber jelenlétet jelent, amikor a figyelmünket célzottan a jelen pillanatra és annak történéseire irányítjuk, amit formális, vallásmentes meditációban vagy mindennapi, informális éberséggyakorlatok során fejleszthetünk. Ebben az állapotban tudatában vagyunk annak, ami történik, nem akarunk más tudatállapotot, vagy különleges élményt elérni, a dolgokat nyugodt figyelemmel vizsgáljuk anélkül, hogy azok elsodornának bennünket. Csak figyeljük őket, ahogyan keletkeznek, kibontakoznak, majd eltűnnek – ugyanúgy, ahogyan gyerekként néztük a felhőket az égen, vagy ahogy az utcán sétálva hallgatjuk a közeledő autó hangját. Ez a figyelem előítéletektől mentes: olyannak fogadjuk el a történéseket, amilyenek, és nem olyanná akarjuk őket tenni, hogy az elképzeléseinknek megfeleljenek. 

 A mindfulnessről bővebben itt olvashatsz ››

 

Minden hónap első gyakorlása csendes

Bár a mindfulness alapú tréningeken általában vezetett meditációkat gyakorolunk, és a SlowTime oldalunkon is ilyen meditációkat találsz, fejlődésünk szempontjából elengedhetetlen, hogy csendben, vezetés nélkül is meditáljunk. Ezekre szeretnénk lehetőséget biztosítani minden hónap első szerdáján, ahol tanári jelenléttel, bevezető gondolatokkal és gyakorlás utáni megosztással, de csendben, vezetés nélkül meditálhatsz. 

 

Részvételi feltételek

  1. Kérjük, bekapcsolt kamerával vegyél részt a programon úgy, hogy az arcod jól látható legyen.
  2. Az otthoni meditációhoz teremtsd meg a feltételeket: olyan térben gyakorolj, ahol el tudsz lazulni, van hely a mozgásra, fekvésre és ülésre is.
  3. Ha lehet, a családtagok, lakótársak ne hallják a beszélgetésünket és ne haladjanak át a szobán a gyakorlás alatt - így meg tudjuk teremteni a biztonságos közös gyakorlóteret. 
  4. Kérünk, hogy a megosztó körökben a saját élményedről és tapasztalatodról beszélj, más megosztását ne elemezd, ne szakítsd félbe.

 

Visszajelzések

"Egyelőre csak két közös gyakorláson tudtam részt venni, de azt már most is látom, hogy számomra nagyon hasznosak ezek az alkalmak. Az élő meditáció mindig egy kis pluszt ad a SlowTime meditációihoz, mert jobban tudok kapcsolódni Nellihez, és visszajelzést kapok a többiek tapasztalatairól is. A változás elfogadása számomra is nehéz ügy, bár amióta gyakorlom a mindfulnesst, már sokkal könnyebb átélni a változás tapasztalatait. A mai meditáció úgy érzem, hozzásegített a magamhoz, a saját és az életem változásaival kapcsolatos türelemhez és elfogadáshoz is, ezenkívül hatékonyan elvitt a fejemtől, a gondolataimtól, jó volt kicsit csak úgy a testi érzetekkel lenni. Köszönöm a gyakorlást!" - Adri

"Nagyon szeretem a szerdai közös meditációkat Nellivel (és a többi tanárral) és a résztvevőkkel. Amellett, hogy az adott időben végzett gyakorlás segít a rendszeresség fenntartásában (vagy kialakításában, amikor épp nagyon nem megy egyedül), nagyon sokat számít a csoport megtartó ereje. Online is érezhető a közös energia, a valós együtt-lét, amit gyakran tudatosítunk is magunkban a meditáció közben. Nelli (és a többi tanár) kedves jelenléte, vezetése és a bölcs gondolatébresztő tanítások, mondatok a közös gyakorlás előtt egyedivé tesznek minden alkalmat. A meditáció végén meg lehet osztani a tapasztalatokat, kérdést feltenni; az egymás tapasztalatainak meghallgatása vagy a sajátom megvizsgálása érezhetően mélyíti a gyakorlásomat. Nekem nagy öröm és segítség az is, hogy ingyenesek ezek az alkalmak, mert ritka kincs az élő, közös gyakorlás. Nagy köszönet érte a SlowTime tanároknak és minden résztvevőnek <3" - Ági

"Nagyon szeretem a szerdai közös online meditációkat. Minden alkalommal más és más fajta gyakorlatokat végzünk, az online tér ad egy különleges csoportenergiát ezekhez a meditációkhoz. Hálásan köszönöm, hogy ez által van lehetőségem közösségben is gyakorolni egy kicsit, mivel elég messze vagyok a fővárostól. Mindenkinek ajánlom, aki szeretne legalább egy fél órára kikapcsolódni a mindennapi pörgésből és hozzákapcsolódni saját magához, megnyugodni és megfigyelni mi is folyik belül. Tényleg nem kell hozzá semmilyen előzetes tudás vagy ismeret, csak egy jó internetkapcsolat. Köszönöm a lehetőséget :)" - Lilla 

 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Aktuális programok

Túl lehet élni a nagyvárost? Egyensúly a környezetpszichológia szemszögéből

1,5 órás szakértői beszélgetés Dúll Andreával

2024. június 17. 18:00 - 20:30

Részletek
Kiállni másokért és magunkért - az együttérző cselekvés lépései

1,5 órás előadás és gyakorlás Krajcsó Nellivel

2024. június 27. 18:30 - 20:00

Részletek
5 napos nyári mindfulness meditációs tábor (2024. JÚLIUS)

Mindful alkotás, légzés, természet, csend (BETELT, VÁRÓLISTA)

2024. július 10. 16:00 - 2024. július 14. 14:00

Részletek

© SlowTime 2024
Hírlevél

© SlowTime 2024