Kezdd itt!

Szia! Krajcsó Nelli vagyok.

Örülök, hogy itt vagy!

Miért hoztam létre a SlowTime-ot?

Oldalamat több, mint 7 éves mindfulness oktatói és gyakorlati tapasztalat és csaknem 1000 résztvevői visszajelzés alapján állítottam össze azzal a szándékkal, hogy egy együttérző, kedvesen támogató platform szülessen meg, ahol mindenki megtalálja a hozzá illő meditációt, még akkor is, ha kezdő, vagy kevés ideje van. Ezzel a SlowTime Magyarország első magyar nyelvű, online mindfulness platformja lett, ahová évente 30+ új meditációt töltünk fel a kollégáimmal. A SlowTime-mal célom, hogy az első pillanattól kezdve vezesselek a meditációs gyakorlásodban, így az online hanganyagok mellett élő programokra, táborokba, online workshopokra is tudsz jönni velem.  

 

Mióta és miért tanítom a mindfulness-t?

Minden az első meditációmmal kezdődött és az ott átélt Aha-élménnyel, amikor jött az a biztos gondolat, hogy nekem ezzel kell foglalkoznom. Ez még 2015-ben volt. Azóta sok minden történt, sok tanítótól tanulhattam és számos csoportot vezethettem. Olvasd el részletes bemutatkozásomat ›

 

Mi a mindfulness?

A mindfulness tudatos vagy éber jelenlétet jelent, amikor a figyelmünket célzottan a jelen pillanatra és annak történéseire irányítjuk, amit formális, vallásmentes meditációban vagy mindennapi, informális éberséggyakorlatok során fejleszthetünk. Ha szeretnél többet megtudni róla, olvass tovább, vagy nézd meg ezt a videómat!

 

Ha elkezdenél velem meditálni, így haladj:

Az oldalon különféle tematikus válogatásokat találsz, amelyekkel az a célom, hogy megkönnyítsem a választásodat. Az alábbi három gyűjteményt ajánlom akkor, ha először jársz itt.

1. Kezdd itt!

2. Haladj tovább

3. Mélyülj el

Ezek a meditációs válogatások havi vagy éves előfizetéssel érhetők el. 

 

Ha pedig elvégznél egy komplex tréninget otthon, a saját tempódban:

Oldalamon 4 különböző online tréninget találsz a kezdő szinttől a haladóig. Ezek mindegyike tartalmaz elméletet, meditációt és otthoni mindfulness gyakorlatokat, amelyeket a saját tempódban, bárhonnan tudsz végezni. Szeretettel ajánlom őket, ha elmélyítenéd a gyakorlásodat, de nem tudsz eljönni az élő programjaimra. Egyszeri vásárlással örökös hozzáférést kapsz.

 

Hogyan meditálj?

  • Légy kíváncsi és bízz a folyamatban! Azért állítottam össze különböző válogatásokat, hogy segítsek eligazodni a több, mint 120 meditációnk között. 
  • Mivel a mindennapok hektikusak tudnak lenni, ezért a legjobb, ha rugalmas vagy a gyakorlás idejét, helyét és hosszúságát tekintve. Bár általában kialakul a meditációs rutin és sokszor ugyanakkor (például reggel) gyakorolunk, van, hogy ez nem jön össze. Ilyenkor önostorozás helyett válassz bölcsen meditációt, olyat, amit szívesen csinálsz és nem lesz belőle egy újabb feladat. A Meditációk oldalon többféle szempont szerint tudsz keresni, hogy biztos mindig találj a pillanathoz illő meditációt.
  • Ne a mennyiségre törekedj, hanem a minőségre! A minőségi gyakorláshoz fontos a hozzáállásod és szándékod tudatos megválasztása. Miért is gyakorolsz? Mit szeretnél elérni? Mi szolgálja a tudatos jelenlétet?
  • Tiszteld a szüneteket! Elő fog fordulni, hogy heteket is kihagysz majd. Ez nem baj, és ne hagyd, hogy teljesen megakasszon. Fogadd el, hogy van, hogy nehéz befelé figyelni. Ilyen időszakokban sem kell elhagynod a gyakorlást: törekedj a jelenlétre a mindennapi tevékenységek, illetve a mozgás, sport során. Olvasd a blogomat és kövesd az Instagram és Facebook oldalamon a #mindfulnesshétfők sorozatomat, hogy addig is inspirálódj, amíg újra le nem ülsz. 

 

Kérdésed van a meditációval kapcsolatban?

Ajánlom a Kérdések és akadályok videós sorozatomat, amit ingyenes regisztráció után el is tudsz érni:

 

Találkozzunk személyesen!

Évente számos programot tartok online és személyesen, Budapesten. Csatlakozz workshopjaimhoz, gyakorlónapjaimhoz vagy végezz el velem egy 8 hetes kezdő vagy haladó tréninget. Ha pedig intenzív meditációra vágysz, várlak 5 napos táboraimban!

Minden programot itt találsz: Programnaptár

Szerda esténként pedig szeretettel várlak élőben, az ingyenes online meditációimra!

 

Ne maradj le az újdonságokról, maradjunk kapcsolatban!

A legbensőségesebb kör, ahová te is bekerülhetsz, ha részt veszel egy programomon, a Mindfulness Krajcsó Nellivel Facebook csoportom. Ez egy zárt csoport, ahol nemcsak elsőként osztom meg az új híreket, hanem a saját gyakorlásomról is rendszeresen beszámolok.

Hírlevelemben hetente-kéthetente összeszedem a legfontosabb programokat, írásokat, híreket és időről időre kedvezménnyel várlak!

Instagramon és Facebookon vagyok a legaktívabb, gyere oda, ha rendszeres inspirációra vágysz!

 

Ismerd meg az Anti-határidőnapló világát!

Tudtad, hogy van nekem egy Anti-határidőnaplóm?

Naplóm 2014-ben azért jött létre, hogy ne csak a határidős dolgok kerüljenek bele naptárunkba, hanem azok is, amelyek feltöltenek és mosolyt csalnak az arcunkra - mert szerintem ezek a fontos dolgok az életben. Az elmúlt évtizedben több, mint 30 000 embert inspiráltam vele a lassításra, a befeléfigyelésre, a tudatos jelenlétre. Tele van szerethető dolgokkal: egyedi színes grafikákkal - 2024-ben egy madár és egy sün a főszereplő -, 192 db kis matricával, hogy meg tudd jelölni a legfontosabb slow programjaidat, színezős és írásos gyakorlatokkal, hogy jobban megismerhesd önmagadat, és 70 olyan ünnepnapot is találsz benne, ami a játékra, a kapcsolódásra hívja fel a figyelmedet. Gyere, lassíts velem! https://antihataridonaplo.hu/

 

Kérdésed van?

Keress az info@slowtime.hu-n!


© SlowTime 2024
Hírlevél

© SlowTime 2024