Tóth Dalma

mindfulness tanár

Tóth Dalma vagyok, zen gyakorló, zen shiatsu kezeléssel és zen mindfulness önismereti meditációval foglalkozom, csoportosan és egyénileg.


Mindig érdekelt az önismeret, a japán zen filozófia és művészet, a szúfizmus, az őskereszténység lelkülete, ezek később gyakorlással, hosszú csendben töltött ülésekkel, Japánban kolostori elvonulással, tudatos figyeléssel mélyültek.


Foglalkozásaim és a kezelések mind ebből a világból merítenek, és mutatnak irányt egy úthoz melyen egyre mélyülhetünk a tiszta és tágas tudatunkban/szívünkben. A gyakorlatok hangsúlya a tudatos jelenléten van, ami által a légzés felszabadul, belső életenergiánk beindul, így megtapasztalhatjuk az elme és a szív csendjét, mely maga a háborítatlan egészség.


Ezen az úton tapasztalatom szerint sokáig támogatnak a természet adta ajándékok, melyek által megéljük a mélyebb egységet testben-szellemben. Így ehhez használom az eszközöket: a shiatsu-t, aromaterápiát, gyógynövényeket, egészséges táplálkozást, míg el nem érkezünk oda, ahol a tudatos gyakorlásban már a puszta csend gyógyít.


Én magam erdőszélén, természet közelben élek egyszerűen, mindennapjaimat átszövi a belső gyakorlás, szemlélődés, a csend, az alkotás több formája, festés-rajzolás, szeretem a mindennapi munkákat tudatosan végezni, szeretek főzni, a kertben dolgozni, natúr kozmetikumokat készíteni.

Képzéseim:

  • 2021-: MMSZKE Művészetterápiás képzés
  • 2021: Nemzetközi Shiatsu iskola Do-in (japán meridián jóga)
  • 2020: MBSR Mindfulness Academy, Mindfulness oktató képzés
  • 2020: Aromaterápia Konnektív felnőttképző
  • 2020: Eü alapmodul és TGY alap képzés
  • 2018-2020 Németország, Hokuozan kolostor, zen training
  • 2018: Sogenji kolostor, Zen training, Japán
  • 2016-2018: Tónus Shiatsu Iskola
  • 2014-2016: NSI, Nemzetközi Shiatsu Iskola Budapest,
  • 2014: Ron Timm, Tai qi és Chi Gong iskola, Kientalerhof, Svájc
  • 2013: ISS International Shiatsu School Kiental, Svájc
  • 2013-2016: Kientalerhof vegán szakács
  • 2009-2011 PPK Pedagógia szak

 

Hallgass bele a Dalmával készült beszélgetésünkbe!

 


© SlowTime 2022
Hírlevél

© SlowTime 2022