Fókuszban az ősz: meditációs gyakorlatok az elengedéshez, erdei tudatos séta, őszi ételek meditáció

2022. október 23. 09:00 - 14:00

 

 • 2022. október 23. vasárnap 9:00-14:00
 • Arunachala Stúdió, Budapest II. ker., Kuruclesi út 63.

 

5 órás mindfulness gyakorlás az őszi természetben sétával és piknikkel, maximum létszám: 15 fő

Fókuszban: az őszi elengedés

Az őszi természet az elengedés szimbóluma. Ez az időszak, ha átadjuk magunkat neki, segít hálával tekinteni az elmúlt időszakra és közben el is engedni azt, amire már nincs szükségünk - így könnyedebben tudjuk megélni az elmúlást és derűsebben nézünk előre.  Ezen az 5 órás mindfulness workshopon kapcsolódunk az őszi természethez, a tavasz és nyár által dédelgetett és ősszel beért termésekhez és növényekhez nemcsak a meditációk, az erdei séta, de egy könnyed őszi elemózsia közös elfogyasztásával is.
 
 

A program felépítése

 • Nyitókör
 • Gyakorlás a teremben: őszre hangoló do-in (japán meridián jóga) elengedést támogató fém elem és légző gyakorlatok
 • 1,5 órás mindful séta és természet meditációk a közeli erdőben
 • Közös étkezés elengedést támogató könnyed ételekkel 
 • Zárókör: megosztás

 

A programot vezeti: Tóth Dalma

Dalma, zen gyakorló, Zen Mindfulness tréner, Zen Shiatsu masszőr. Érdekeltségei között régóta szerepel a japán zen filozófia és művészet, tanult butoh táncot (japán természeti underground tánc) és egyéb improvizatív mozgásformákat melyeket tanított is. 2017 óta rendszeresen gyakorol zen meditációt a onedropzen zen közöséggel. 2013 óta Shiatsuval foglalkozik mely az emberben megélt testi-lelki folyamatokat a hagyományos keleti nézőpotból is segít megérteni és a test tudatosságban fontos szerepet játszik életében. Érdekli más filozófia mint a szúfizmus, az őskereszténység lelkülete, ezek később gyakorlással: hosszú csendben töltött ülésekkel, Japánban kolostori elvonulással, később a mindennapi tudatos figyeléssel mélyültek.

Idejét a természetben szeretni tölteni, ott gyakorolni, kapcsolódni. Másik szenvedélye az alkotás, természet ihlette, japán stílusú alkotásait természetes anyagokból festi, rakja össze, papírt készít, ezen folyamatok mind a tudatosság megélésében játszanak szerepet számára. Ugyanígy a növény- és zöldségtermesztés, ételkészítés fontos része mindennapi tudatosságának.

Foglalkozásaiban ezen világokból, a természetből és megélt meditációs tapasztalataiból merít. 2015 óta Shiatsu táborokat és Zen elvonulásokat szervez. 2020 óra rendszeresen mindfulness tanfolyamokat tart. További bemutatkozás ››

 

Részvételi díj:

12 000 Ft/ fő, amit jelentkezéskor kell megfizetni a következő számlaszámra: Tóth Dalma ev.  16200230-10037108

 

Lemondási feltételek: 5 nappal az esemény előtt díjmentes, utána nem tudjuk visszautalni a befizetett összeget, betegség, váratlan esemény miatt sem, azonban a regisztráció átruházható.

 

További részletek a programról

Az alkalom tartalmaz egy könnyed őszi tízórai pikniket, melyet tudatos meditációban fogyasztunk el, értékelve az ősz finomabbnál finomabb kincseit, magokat, süteményt, gyümölcsöket. Ezek az ételek különböző minőségeket mozdítanak meg bennük, melyről mind szó lesz a meditáció közben: segítenek elengedni, felkészítnek a télre, más-más szerveket támogatnak meg, földelnek, vagy épp könnyűvé tesznek.

Az ételek vegetáriánus ételek lesznek, melyek között szerepel majd vegán étel is, egy-egy gluténmentes opció.  Komoly glutén allergiával, és egyéb allergiákkal sajnos nem tudunk számolni, ha ilyen gondod van, de mégis jönnél étkezés nélkül is, kérjük, hogy jelezd a jelentkezésnél.

A gyakorlás első része a teremben történik, őszre hangoló do-in (japán meridián jóga) elengedést támogató fém elem és légző gyakorlatok végzünk, majd elengedő meditációkat, felkészülve a kinti természet szemlélő sétára, ahol kapcsolódunk az őszi erdővel.

A 1,5 órás tudatos séta és erdei meditáció alatt egy könnyed, nem megterhelő, lassú sétára kell számítani, meg-megállva, ha az időjárás engedi, olykor leülve, megfigyelve a természetet. A séta után a teremben elfogyasztjuk a tízórai pikniket. Végül csendes ülő meditációval összegezzük és kerekítjük le a napot.

Rossz idő esetén a teremben gyakorlunk, és gyűjtött őszi terméseket, növényeket szemlélünk.

A változékony időjárás miatt kérjük, hozz váltóruhát is, kényelmes benti gyakorlóruhát és kinti őszi öltözéket, túra cipőt, esőkabátot, kulacsot.

 

A program a következőkben támogathat:

 • A fejből a testbe kerülhetsz
 • Megérezheted a könnyedséget a testben
 • Átadhatod magadat az elengedésnek, mely ősszel aktuális
 • Segíthet otthon érezni magadat a testedben, a természetben
 • Erősödhet a tudatosságod a mindennapokban
 • Könnyebben elfogadhatod a természet és önmagad változását
 • Harmonizálhatod az elmédet a testhez és a természethez
 • Időt tölthetsz önmagaddal, feltöltődhetsz

 

Visszajelzések Dalma résztvevőitől

„ Nem tudtam, hogy mit jelent meditálni, és nem értettem miért csinálják mások. Most már értem, és az életem minőségében változott. Beleszerettem abba, hogy ebben a pillanatban épp mit tapasztalok.” (Kata)

„Egészen új szemmel nézek azóta. Mintha egy új szemüveget kaptam volna, amin keresztül meglátom az apró szépségeket amik jelen vannak a világban. Jobban kapcsolódom önmagamhoz, mindig visszatérek a horgonyhoz és nem szippant be egy adott nehézség úgy mint régen. Még sok fejlődni valóm van, de nagyon sok támaszt kaptam a gyakorlatoktól.”
(Márti)

„Nagyon stresszes hétköznapjaim vannak, hosszú ideje kerestem technikákat, amik segítenek ebben. De nem tudtam nagyon relaxálni. A mindfulness nem máshova visz, vagy egy olyan érzést akar ránk erőszakolni, ami nincs ott, hanem mindig azzal foglalkozunk, ami éppen van, a jelennel, nyitottan, és ez nagyon kellemes tud lenni. A stressz fogalma is átalakult.” (Andris)

„Szeretem a gyakorlatokat, és a természetességet, ahogy Dalma tartotta a csoportokat, ebben a könnyed, megengedő légkörben valahogy olyan mintha tényleg lenne egy kis időtlenség, a jelen kedvessége ami körül ölel minket, és jön velünk.” (Mariann)


Én már sok meditációt próbáltam, és gyakoroltam is egyet-kettőt hosszabb ideig. Ez a tanfolyam segített tovább mélyülni, és a mindennapokba is beépíteni a tudatosságot.” (Tomi)

 

Aktuális programok

5 napos nyári mindfulness meditációs tábor (2024. JÚLIUS)

Mindful alkotás, légzés, természet, csend

2024. július 10. 16:00 - 2024. július 14. 14:00

Részletek

© SlowTime 2024
Hírlevél

© SlowTime 2024